Hvem er vi inspireret af

Det vigtigste af at eje en blog, er at finde inspiration. Det finder vi i vores dagligdag, men også på andre blogs og magasiner. Vi syntes kun det er fair, hvis vi giver disse lidt credit, for den inspiration de smider vores vej.

Tre vigtige inspirationskilder: chellehogh.dk som herewegoagain.dk omhandler modetøj og fashion, fashionforum.dk, kludenyt.dk, samt 180grader.dk’s artikler om modetøj mm., som egentlig bare er inspiration til alt muligt forskellige, og sidst men ikke mindst babybite.dk, som rammer lige ind i vores hjerter med fantastiske opskrifter, guides og meget mere til børn.

Dette er på trods af, at ikke alle disse omfatter børn, men de er stadigvæk en essentiel del af vores inspiration nevertheless.

Småbørn og bideri

Hvorfor bider småbørn? Her er hvad du skal gøre.

Småbørn der bider er en utrolig naturlig adfærd, som man på ingen måde behøver at bekymre sig omkring. Dette betyder dog ikke, at det ikke kan gøre avs!…

Den gode nyhed er, at der er noget du kan gøre for at takle bideriet på en konstruktiv måde.

Først handler det om at forstå, at babyer eller børn bider af to årsager: Den ene er for at takle en udfordrende situation eller få dækket et behov, så at sige.

Det er vigtigt, at man forstår dette, og ikke giver barnet en identitet som en ”bider” pga. ens fokus på dette. Man skal se bidet som et signal. Signalet kan repræsentere en stærk følelse, som fx frustration, hvilket ofte betyder at barnet har behov for at få lidt ro for sig selv.

 

Hvorfor bider småbørn?

Først skal det lige siges, at der kan være forskel på babyer og lidt ældres børns grundlag for at bide. Dette tager vi ikke højde for, men kommer med nogle mere typiske og generelle situationer.

Bid kan repræsentere manglende sproglige færdigheder, som er essentielle for at udtrykke vigtige behov eller følelser som vrede, frustration, glæde osv. Bidende er en erstatning for de budskaber, han/hun kan endnu ikke udtrykke i ord som:

 • Jeg er så vred på dig
 • Du står for tæt på mig
 • Jeg er virkelig begejstret
 • Eksperimenterer for at se, hvad der vil ske
 • Er over-træt

 

Hvad kan jeg gøre for at forhindre bidende?

Det primære er at identificere hvad der førte op til biddet, og analyserer sig frem til, hvad der ligger til grund for udslaget. Stil dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad skete der lige før bidet?
 • Hvem legede dit barn med?
 • Hvem blev bit? Er det altid det samme barn, eller forskellige børn hver gang?
 • Hvad lavede dit barn?
 • Hvor var dit barn?
 • Hvem tog sig af barnet?

 

Hvis du ser tegn på, at dit barn kan være på randen af bidende, kan du:

Aflede din barn med et stykke legetøj eller en bog. Foreslå kigge ud af vinduet, eller tage en tur til et andet rum eller udenfor. Målet er at reducere spændingerne og skift dit barns opmærksomhed.

Foreslå hvordan dit barn kan håndtere situationen, der udløser behov for at bide. For eksempel: Marcus, kan du fortælle Ana: “Du er en lidt for tæt på mig. Jeg kan ikke lide det, når du rører mit hår.

Det er vigtigt at man holder sine egne følelser i skak. Når et lille barn bider, kan du føle dig frustreret,  irriteret, flov, og / eller bekymret. Alle disse følelser er normale, men at svare, når du er i en intens følelsesmæssig tilstand er normalt ikke en god idé. Så berolig dig selv, før du reagerer. Evt. tæl til 10, tag en dyb indånding, eller gør, hvad der virker for dig.

 

For at summere op, så er det essentielle, at man identificere kilden til frustrationen, som fører til bidet, og derefter sætter fokus på problemet sammen med barnet, hvis barnet kan forstå det. Ellers kan følelsesmæssig omsorg eller en afledning være svaret.