Forside Babyen Forældre: pas på ryggen

Forældre: pas på ryggen

644
0
DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man bliver forældre, får man en masse bekymringer, og en masse ting man skal lære at holde øje med. Sover barnet rigtigt, trækker det vejret ordentligt, holder det hovedet oppe på den rigtige måde. Så er der kosten, får barnet nu det rigtige mad og er man sikker på at det bliver mæt – ja der er mange ting man skal tage stilling til i forbindelse med ens nye rolle for forældre.

Pas på dig selv

Der er dog en ting, som der er rigtig mange, der glemmer at holde styr på, når de bliver forældre, og det er ganske enkelt dem selv. Når man bliver forældre for første gang, finder man ud af, at man ikke selv længere er centrum i verden, men at der er andre der kommer i første række.

At blive forældre betyder en kæmpe omvæltning i dit liv, det er slut med at sove igennem hele natten for mange, og det med at ligge og snue til klokken 10 en lørdag, er for de flestes tilfælde også noget der ligger i fortiden.

Man finder også hurtigt ud af, at man bruger kroppen på en helt ny måde, og at der skal en masse løft til i positioner, som man ikke er vant til. Det er alt fra at tumle med barnet på gulvet til at løfte det ned i sengen, og ikke mindst generelt at gå og bære rundt på barnet mange timer om dagen.

Selvom man aldrig har haft den slags problemer før, er der derfor også mange, der får problemer med ryggen af de mange unaturlige stillinger og løft der ikke falder naturligt for kroppen. Det er derfor en rigtig god ide at passe ekstra godt på ryggen, når man har fået et barn, da noget som hold i ryggen bestemt ikke falder i god jord med et barn.

At passe på ryggen kan være alt fra at lave øvelser der strækker ryggen ud, til at sørge for at sidde på en god kontorstol (som herfra), hvis du arbejder lidt hjemme fra eller lignende.

Vigtigst er det dog, at du generelt tænker over hvordan du bevæger din krop, da der pludselig sker store forandringer.

EFTERLAD ET SVAR