Forside Babyen Graviditet: Nåle sparer den vordende mor for kvalme

Graviditet: Nåle sparer den vordende mor for kvalme

656
0
DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

 

Et af de første tegn på graviditet er morgenkvalme. Det er dog forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan de reagerer på graviditet. Flest oplever, at morgenkvalmen går et par timer, efter de er stået op.

Ganske få oplever dog, at de har kvalme døgnet rundt. Det kan gå udover graviditetens glæde, der helt overskygges af kvalmen. Det er ikke sjovt at have det sådan — også for omverdenen, der forventer at graviditeten næsten udelukkende er en dejlig tid.

Andre gravide mærker ingenting. Det kan også skabe bekymringer, fordi de fleste andre kvinder får kvalme.

Alle ovenstående scenarier er dog normale. Det er nmelig forskelligt, hvordan kroppen reagerer på graviditeten. Alle kvinder er forskellige, og derfor skal du ikke være bekymret, hvis du oplever den anderledes end andre kvinder i din omgangskreds.

Årsagerne til kvalme under graviditeten

Når det befrugtede æg sætter sig fast til slimhinden i livmoderen, vil et barn begynde at udvikle sig i maven. Det samme vil moderkagen. Den vil også producere nye hormoner, som ændrer de andre hormoners ‘normale’ balance.

Der er ingen, der præcis ved, hvorfor den gravide får kvalme, men det er en almindelig antagelse, at det skyldes de forandrede hormoner. Dog kan der også være psykiske årsager til, at kvinden oplever kvalme under sin graviditet.

Kommer graviditeten på et upassende tidspunkt, hvor der eksempelvis er store forandringer i livet. Spekulerer man meget og har svært ved at slippe sine tanker, er det ikke ualmindeligt, at man får kvalme.

Gode råd, hvis du døjer med kvalme undergraviditeten

Lider du af kvalme, så er den bedste fremgangsmåde at prøve dig frem, før du finder ud af, hvad der er den bedste løsning. Prøv eventuelt:

  • Spis små og lette måltider
  • Børst ikke tænder, før kvalmen er aftaget
  • Prøv eksempelvis akupunktur eller zoneterapi, som kan hjælpe dig af med kvalmen — spørg din jordemoder, hvad der tilbydes
  • Sørg for at få rigeligt med søvn

 

DEL
Tidligere artikelGåde råd til indeleg
Næste artikelFå mere for pengene

EFTERLAD ET SVAR