Forside Generelt Hvornår skal dit barn til tandlæge?

Hvornår skal dit barn til tandlæge?

487
0
DEL
børne tandlæge

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange mennesker frygter tandlægebesøg, og frygter derfor deres barns første tandlægebesøg. Det behøver ikke være en dårlig oplevelse for barnet at tage til tandlæge, så derfor er det vigtigt at ikke tale dårligt om sådan et besøg, så du påvirker barnet på den måde. Hvis du som forælder lider af tandlægeskræk, er det vigtigt at du ikke giver frygten videre, og giver barnet en god oplevelse af et tandlægebesøg.
Så snart barnet starter i skole, bliver de tilknyttet skoletandplejen og kommer regelmæssigt til tandlæge. Men det er en god idé at starte tidligere, faktisk allerede når barnet er omkring 2-3 år. Det er ikke decideret tandbehandlinger barnet skal have foretaget, men derimod forebyggelse og lære om gode tandlæge vaner. Hos børn er det forebyggelse, og ikke behandling, der er i højsædet. Ved et besøg hos tandlægen lærer barnet og dets forældre hvordan man bedst passer på sine tænder, og hvis det er nødvendigt bliver barnets tænder fluor behandlet eller lakforseglet, hvilket er med til at beskytte tænderne. Når en tandlæge i hvid kittel og tandlægeudstyr, fortæller om vigtigheden af at børste tænder, tager børn det bedre til sig end hvis en forælder fortæller det.

Vælg den rigtige tandlæge til barnet

Det er vigtigt at tandlægen skaber trygge rammer for barnet, ved det første besøg. For at give barnet en god oplevelse kan det være at de første par gange skal være kombineret med lidt leg og sjov, for at få oplevelsen til at være en succes. Det er meget forskelligt fra tandlæge til tandlæge, hvor gode de er til børn. Nogle tandlæger er udelukkende “voksen tandlæger”, hvor børn ikke er velkomne. Portalen nytandlæge.dk gør det muligt at søge efter tandlæger i hele danmark og du har et godt overblik over hvad de forskellige tandlæger tilbyder. Ligeledes kan du se bedømmelse af de forskellige tandlæger, og se hvad andre kunder synes om deres oplevelser.

EFTERLAD ET SVAR