Forside Babyen Køb det rigtige autoudstyr til barnet

Køb det rigtige autoudstyr til barnet

661
0
DEL
tiptoptrafik
tiptoptrafik

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når barnet skal med ud og køre bil, er det vigtigt at barnet er spændt ordentligt fast. Som fører af bilen, kan du rent faktisk få bøde for at barnet ikke er sat forsvarligt, og at autostolen lever på til de rigtige krav, rent lovgivningsmæssigt. Læs mere om reglerne på fdm eller sikkertrafik.dk. Mange køreskoler henviser også til regler inden for trafiksikkerheden. Men hvad kan du egentligt få bøder for, inden for børnenes sikkerhed. Læs med her i artiklen.

Som fører af bilen har du pligt til at tjekke om passagerer er forsvarligt fastspændt og følger lovens regler. Som fører bag rattet, har du faktisk ansvaret for, at børn under 15 år er anbragt korrekt i bilen. Er de ikke det, kan du risikere at få et klip i kørekortet og en bøde på minimum 2000 kr. Børn under 135 cm skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til deres vægt og højde. Det vil sige at barnet skal spændes fast i godkendt autostol eller selepude, i alle person- og varebiler indtil 3500 kr. Det er vigtigt at du som forældre forstår reglerne, og er opmærksom på disse. Mange tror at kravene til autostol og selepude udelukkende handler om børns alder og vægt. Det er langtfra tilfældet. Det er udelukkende højden som du skal være opmærksom på. Mange sider skriver og anbefaler at børn skal sidde i autostol indtil 3-4 års alderen. Dette er forkert, og afhængig af barnets udvikling, er det altså højden på 135 cm. som er reglen for hvornår barnet må sidde udenfor autostolen.

Alternativt transport med barnet

Hvis du ikke har bil og ikke ønsker at investere i autoudstyr, kan du med fordel tage en taxi. Taxien har ikke pligt til at medbringe sikkerhedsudstyr til børn, det kan dog ved de fleste selskaber bestilles. Ifølge lovgivningen må et barn alligevel godt medtages, men kun på bagsædet, ifølge med en voksen. Børn på 3 år eller derover skal anvende taxiens almindelige sikkerhedsseler også selvom det passer perfekt.

EFTERLAD ET SVAR