Forside Uncategorized Sådan kan du afhjælpe søvnbesvær hos de yngste

Sådan kan du afhjælpe søvnbesvær hos de yngste

477
0
DEL
Movicol

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Måske er I som børnefamilie selv i denne situation, eller måske hører du fra familie eller venner, at børnene lider af søvnbesvær og holder hele huset vågen. Det kan være rigtig hårdt for alle i familien at få afbrudt sin søvn. Her er et par tips til hvad det kan skyldes og ligeledes et par råd til, hvad I selv kan gøre for at afhjælpe det.

Tænder og vokseværk

Søvnbesvær hos de mindste kan, nøjagtigt som hos voksne, bunde i flere ting. Det er meget velkendt, at barnet gennem bestemte faser af barndommen oplever smerte i takt med udvikling, hvilket er helt normalt. Det kan blandt andet skyldes vokseværk, som kan være en træls gene for barnet, og som samtidig kan betyde, at barnet har svært ved at sove ordentligt om natten. En anden periode som alle børn skal igennem, er perioden hvor tænderne begynder at vokse ud. Det klør og generer barnet, hvilket ligeledes kan have en negativ indvirkning på søvnen.

Mavesmerter

Mange børn har problemer med maven og fordøjelsessystemet. Hvis barnet ikke kommer af med afføring regelmæssigt, kan det forårsage mavesmerter, hvilket kan være til stor gene. Hvis det er et tilbagevendende problem, og barnet er plaget af mavesmerter, kan det nemt afhjælpes ved at benytte afføringsmidler. Movicol er et afføringsmiddel, som opløses i vand og indtages oralt. Det hjælper med at sætte gang i tarmfunktionen, således at barnet kommer af med afføringen. Movicol fås som håndkøbsmedicin hos apoteker og lignende, online kan du blandt andet købe det her.

Ændringer i hverdagen

Hvis dit barn sover dårligt om natten, og generelt har svært ved at falde til ro, betyder det ikke nødvendigvis, at der er noget galt. Det kan være vigtigt at tænke over, hvad der sker i barnets hverdag, fordi de mindste ændringer kan have indflydelse på barnets velbefinde. Det kan for eksempel være, at I lige er flyttet et nyt sted hen, og at barnet derfor skal vænne sig til de nye omgivelser, hvilket sagtens kan have indvirkning på søvnmønsteret i starten.

EFTERLAD ET SVAR