Forside Generelt Sov godt om natten med de rigtige gardiner

Sov godt om natten med de rigtige gardiner

750
0
DEL
Gardin

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man har børn kan det knibe med at få al den søvn, man har brug for – faktisk er det stort set umuligt. Derfor er det vigtigt, at den søvn, du får, er så god som muligt. Din søvn er nemlig helt afgørende for både dit humør og dit helbred, og du gavner hverken børnene eller din partner, hvis du er udkørt og sur hele tiden. I længden risikerer du også at få stress, tage på eller endda udvikle alvorlige livstilssygdomme.

Køb de rigtige gardiner

Selvom gardiner mest var noget, man gik op i i gamle dage, kan det virkelig betale sig at investere i de rigtige, når du skal indrette dit hjem. For det første bør du kigge efter et gardin, der nogenlunde holder lyset ude. Vi har alle forskellige præferencer, men forskerne er enige om, at for meget lys kan skade din søvn, så find en tykkelse, der passer til dig.

Du bør også være opmærksom på, at et godt, tykt gardin kan virke støjdæmpende. Det er især en fordel, hvis du bor i byen eller ud til en stor vej. Støj kan hurtigt skabe små forstyrrelser i din søvn, som skader søvnkvaliteten og gør dig uoplagt.

Gør soveværelset til et soverum

Ud over de rigtige gardiner, er det vigtigt, at du kigger på dit soveværelse som helhed. Gør det til et rum, du forbinder med at sove – det vil sige, at du skal opholde dig i soveværelset så lidt som muligt, når du ikke sover. Det gælder også, hvis du ligger søvnløs og stresser om natten. Det skaber negative associationer til rummet, så stå op, hvis du ikke kan sove.

Det er også en god idé at male rummet i bløde, mørke farver, så det er behageligt for øjnene. Mørke vægge og møbler hjælper også til at gøre rummet mørkere om sommeren, hvor solen er kraftig tidligt om morgenen.

EFTERLAD ET SVAR