Forside Babyen Sy selv med økologisk stof

Sy selv med økologisk stof

734
0
DEL
Stof

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du går med en lille bonderøv i maven og drømmer om at blive lidt mere selvforsynende i hverdagen, er børnenes tøj et godt sted at starte. Det er nemt at sy børnenes tøj selv, og det er en dejlig måde at stresse af på.

Dine børn fortjener det bedste

Det bedste ved at sy selv, er dog, at du har fuld kontrol over materialerne, så du ved, hvad du putter på børnenes krop. Stof er nemlig en lige så stor kilde til allergifremkaldende stoffer som cremer og kosmetik, så her kan du virkelig vinde ved at investere i økologi.

Økologisk stof følger som regel internationale standarder som GOTS og OEKO-TEX, som sikrer, at stoffet indeholder så lidt skadelig kemi som muligt. GOTS er en form for fairtrade-mærke, som også garanterer forholdene for de arbejdere, der laver stoffet.

Økologisk stof kan stadig ikke fås alle steder, men det er efterhånden muligt at finde et stort udvalg i Danmark – især på nettet. Se for eksempel Stofgigantens udvalg af økologisk stof her.

Lær at sy selv

Selvom du ikke er så trænet i at sy, er der ingen grund til bekymring. Det er nemt at komme i gang, og mange har endda allerede en symaskine stående. Der findes utallige kurser på aftenskoler og lignende, hvor du kan få hjælp og vejledning, og der er masser af hjælp at hente på YouTube.

I starten kan det være en god idé at finde et mønster, som du kan bruge flere gange, så du bliver mere rutineret, før du kaster dig ud i større projekter. Stof fås efterhånden i alle tænkelige farver og mønstre, så du får ikke nødvendigvis fem ens bluser, selvom du bruger samme mønster.
Du kan også give dig i kast med sengetøj og bamser, hvis du vil give barnet et personligt barndomsminde.

EFTERLAD ET SVAR